Tvarohový základ:
250 g hladkého tvarohu
200 g bieleho jogurtu
2 ČL vanilkového extraktu
2 PL sirupu z agáve
Čerešňovo-jahodovo-čučoriedkovo smotanový nanuk
Na prípravu 4 nanukov budeme potrebovať 40g jahôd, 40g vykôstkovaných čerešní, 40g čučoriedok, 100ml kyslej smotany a 5 čajových lyžičiek práškového cukru. Všetko ovocie samostatne rozmixujeme. Jahodovú zmes zmiešame s 1 čajovou lyžičkou práškového cukru, v ďalšej miske čerešňovú zmes s 1 čajovou lyžičkou práškového cukru a rovnako aj čučoriedkovú zmes s 1 čajovou lyžičkou práškového cukru. Do kyslej smotany pridáme 2 čajové lyžičky práškového cukru. Do pripravených formičiek na nanuky budeme postupne nalievať každú zmes striedavo. Keď sú formičky naplnené, špajdľou ich jemne zamiešame aby sme vytvorili mozaiku. Dáme do mrazničky minimálne na 4 hodiny. Výsledok vyzerá aj chutí skvele!
Pomarančovo-smotanový nanuk
Smotana sa s chuťou pomaranča skvele dopĺňa a vytvára príjemnú chuť na jazyku. Na prípravu 4 kúskov budeme potrebovať 150ml pomarančovej šťavy alebo 100% pomarančového džúsu, 150ml bieleho jogurtu, 1 polievková lyžica medu, dreň z vanilkového struku. Všetky ingrediencie spolu zmiešame, nalejeme do foriem na nanuky a dáme zmraziť aspoň na 5 hodín do mrazničky.
Smotanovo-broskyňový nanuk
Na prípravu 4 nanukov budeme potrebovať 150ml šľahačkovej smotany, 4 broskyne a 2 polievkové lyžice práškového cukru. Broskyne ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu zmiešame s práškovým cukrom a mixujeme, pokiaľ sa nevytvorí hustejšia zmes, nie však príliš tuhá. Nanukové formy naplníme do polovice šľahačkovou smotanou a dáme stuhnúť do chladničky na približne 30 minút. Keď bude smotana stuhnutá, doplníme do formičiek broskyňovú zmes a dáme do mrazničky na minimálne 4 hodiny, čím nám vznikne pekná dvojfarebná ľadová pochúťka.
Ovocný nanuk
Ak máte ovocie navyše, môžete ho použiť na tento ovocný nanuk. Na prípravu 4 nanukov potrebujeme akékoľvek ovocie podľa chuti či dostupnosti. Môžeme použiť ovocné mrazené zmesi alebo čerstvé ovocie. Ten náš obsahoval 50g jahôd, 30g čučoriedok, 30g černíc, 30g malín a 2 polievkové lyžice práškového cukru. Všetko ovocie spolu zmixujeme, pridáme cukor a nalejeme do nanukových formičiek. Dáme do mrazničky aspoň na 4 hodiny.
Potrebujeme: 500 g melónu bez kôstok, 100 ml cukrového sirupu, nastrúhanú kôru z 1 citróna, 1 lyžicu nasekaných lístkov bazalky a 16 v celku (nemusí byť)
Postup: Rozmixujeme melón, kôru, sirup, prípadne bazalku. Do nádobiek dáme bazalkové lístky a zmes a zamrazíme.
Potrebujeme: 2 ošúpané posekané broskyne, 2 lyžice broskyňového likéru, 300 ml prosecca, 250 ml cukrového sirupu
Postup: Na dno téglikov rozdelíme broskyne. Tekuté ingrediencie premiešame, zalejeme broskyne a dáme zmraziť na 8 hodín.
Potrebujeme: šťavu zo 6 limiet a 3 pokrájané na plátky, 600 ml vychladenej sódy, 50 g lístočkov mäty, 100 g krupicového cukru, 2 lyžice bieleho rumu
Postup: Premiešame šťavu a sódu, pridáme ostatné ingrediencie a potlačíme varechou, aby pustili šťavu a cukor sa rozpustil. Rozdelíme do nádobiek a zamrazíme.
Potrebujeme: 150 ml sladkého kondenzovaného mlieka, 100 ml šľahačkovej smotany, 600 ml vychladnutého espresa, 1 lyžicu kakaa
Postup: Tretinu mlieka šľaháme, keď mierne nezhustne, dáme do nádobiek a mrazíme 2 hodiny. Zvyšné mlieko vymiešame s kávou a kakaom, nalejeme na krém a ďalej mrazíme.
Foto: Profimedia.sk
Ohrievame 90 g krupicového cukru a 200 ml vody a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Keď zmes začne vrieť, povaríme 3-4 minúty a necháme vychladnúť.
Potrebujeme jeden zrelý banán, lyžicu kakaového prášku, jednu pochúťkovú smotanu a tri až päť lyžíc cukrového sirupu.
Banán so smotanou a cukrovým sirupom vymixujeme na hladkú kašu.
Polovicu zmesi oddelíme a zmixujeme s kakaom.
Striedavo ponalievame do nanukovača a necháme najmenej štyri hodiny v chladničke.
Po zmrznutí vložíme formu s nanukom do horúcej vody. Necháme desať až dvadsať sekúnd, aby nanuk vo vnútri trochu povolil a vytiahneme.
Malinovo jogurtové potešenie
Pripravíme si jeden kvalitný malý biely jogurt, dvadsaťpäť dekagramov čerstvých malín a tri až päť lyžíc cukrového sirupu.
Všetko spolu zmixujeme dohladka a prepasírujeme cez husté sitko. Nalievame do nanukovača, necháme v mrazničke najmenej štyri hodiny.
Skvelé, malinové, osviežujúce.
Tvarohový základ:
250 g hladkého tvarohu
200 g bieleho jogurtu
2 ČL vanilkového extraktu
2 PL sirupu z agáve
Ríbezlové nanuky:
50/50 g čiernych a červených ríbezlí
pár lístkov čerstvej mäty
1 PL sirupu z agáve
Malinovo-kokosové nanuky:
100 g malín
pár lístkov čerstvej mäty
2 PL strúhaného kokosu
1 PL sirupu z agáve
Recept z tohto množstva surovín vystačí na 12 domácich nanukov (použila som formičky od Tescomy)
Najprv si pripravíme tvarohový základ. Zmiešame tvaroh s jogurtom, dochutíme ho vanilkovou esenciou a agáve sirupom. Ochutnáme a keď je nám tvaroh dostatočne sladký a ochutený rozdelíme ho do dvoch misiek.
Ríbezle mierne zohrejeme na panvici, osladíme a pridáme mätu. Necháme vychladnúť a opatrne primiešame k jednej časti tvarohu, tak aby zostali kúsky bieleho tvarohu kvôli mozaike.
To isté urobíme aj s malinami. Do tvarohu primiešame ešte kokos a plníme formičky. Dáme do mrazničky, po cca 30 minútach keď nanuky trochu ztuhnú, vložíme drevené paličky a necháme pár hodín v mrazničke.
Dobrú chuť!
<< | máj / 2025 | >> |
Online: | 1 |
---|---|
Celkom: | 47589 |
Mesiac: | 750 |
Deň: | 19 |
© 2025 eStránky.sk | Tvorba www stránok zdarma | Závadný obsah? | Zpracování dat | RSS